Kartoffeldag i Mosbjerg den bedste nogensidne

MOSBJERG: Med mere end 1.600 besøgende der gravede og samlede omkring 6 tons kartofler på den 1 tønde land store mark ved Landskabs- og Landbrugsmuseet i Mosbjerg, må årets Kartoffeldag betegnes som en bragende succes - den bedste nogensinde.

Kartoffeldagen blev som altid gennemført om onsdagen i skolernes efterårsferie, og i år var det i det skønneste sensommervejr med flot sol og blå himmel.

De mange besøgende begyndte allerede at ankomme inden den officielle åbningstid, og parkeringsvagterne fra Flyvehjemmeværnet Eskadrille 260, Vendsyssel, havde travlt med at anvise parkeringspladser til de mange biler.

Foruden at grave i jorden efter kartofler var der et væld af andre aktiviteter. Bilauget fortalte om deres arbejde, og børnene kunne se rigtige bistaderne med levende bier. Der var smagsprøver på gamle kartoffelretter i Husmandsstedet og salg af stedets egne grøntsager. I Laden stod købmandsparret Sinja og Willy Kristoffersen fra butikken i Hjørring og fortalte om købmandshandel før i tiden og uddelte smagsprøver på den berømte saltspegepølse fra slagter Hartmann Petersen. Spegepølsen laves i dag af slagteren i SuperBrugsen i Sindal efter den originale opskrift. Der var kartoffeltryk for børnene, og til middag serverede De Friske Amatørkokke fra Sindal gammeldags bondemad bestående af dansk bøf med bløde løg, kartofler og brun sovs. Til eftermad var der æblegrød.

Ved hytterne var der også aktiviteter med snobrødsbagning, skydning med kartoffelbøsse og gamle lege. Der var vandreture med gartneren til Æblelunden, tur med arkæolog Morten Larsen rundt i oldtidslandskabet, og museumsdirektør Dorthe Holm fortalte om kartoflen gennem tiderne. Stald Nordkap tilbød rideture på ponyer, og børnene kunne lytte til en god historie i lyset fra ilden i pejsen.

Der var så mange aktiviteter, at forældre og bedsteforældre næsten ikke kunne få børnene med hjem igen, så Landbrugsmuseet var fyldt med besøgende, der nød den levende historieformidling, lige indtil lukketid.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...