Ifølge ny rapport er der kun fem ulve tilbage i Danmark, heraf en i Vendsyssel

NORDJYLLAND: Antallet af ulve i Danmark er faldet fra mindst ni til mindst fem. En af de tilbageværende ulve - en hanulv - menes stadig at befinde sig i Nordjylland.

Det konkluderer forskerne bag den nationale overvågning af ulve i Danmark efter et større analyse- og sporingsarbejde.

Ifølge en ny rapport fra Nationalt Center for Miljø og Energi ved Aarhus Universitet kunne forskerne 1. april i år dokumentere mindst ni forskellige, identificerede ulve i Danmark. Men 30. juni i år var kun fem af de ulve fortsat her i landet, mener forskerne.

To af de tidligere ni ulve er med sikkerhed døde: en er blevet skudt i Danmark og en anden påkørt i Tyskland. To andre ulve er udvandret til Slesvig-Holsten i Tyskland, hvorfra de næppe er vendt tilbage til Danmark, ifølge rapporten fra Nationalt Center for Miljø og Energi.

Om de ulve, der med sikkerhed var tilbage i Danmark i perioden 1. april til 30. juni i år, fremgår det af rapporten, at der er fundet DNA-spor fra fire hvalpe fra et ulvepar i Ulfborg i Vestjylland.

Observationer og DNA-spor viser også, at der er én ulv i Nordjylland. Og det er en hanulv - kaldet GW781m - som fra november sidste år frem til 30. juni i år formodes at have bevæget sig frem og tilbage mellem det nordlige og det sydvestlige Vendsyssel.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...