Urpremieren blev åbnet af skuespiller og byrådspolitiker Jørgen Bing

TOLNE: Sidst i august blev den nye Stakladen i Tolne Skov officielt indviet af borgmester Arne Boelt til et arrangement for sponsorer, håndværkere og andre, der på den ene eller anden måde har hjulpet med transformationen fra Glassalen til Stakladen.

Forrige lørdag fortsatte indvielsen med en offentlig urpremiere på børnefilmen ”Frøken Itsi Bitsi - Det Fortryllende Kys”. Filmen er en musikalsk eventyrfilm for børn i alderen to til syv år. En film hvor magi, mystik og humor er i højsædet. I filmen møder man frøknerne Itsi og Bitsi, der bor dybt inde i eventyrskoven (Tolne Skov) i den samme kæmpemæssige kjole. Øverst i kjolen bor Itsi, der elsker at gøre rent og bage småkager. I skørtet bor Bitsi, som tager på opdagelse i eventyrskoven. En tidlig morgen møder Itsi og Bitsi den magiske handelsmand Tryllerik, der sælger rengøringsgrej og trylledrikke. Tryllerik sælger rengøringsudstyr til Itsi, men Bitsi synes rengøring er kedelig, så hun tager på opdagelse i eventyrskoven, her ser hun en spillemand, som hun bliver forelsket i. Alt hun ønsker sig, er et af hans fortryllende kys. Heldigvis har Tryllerik en kyssedrik, som kan hjælpe Bitsi.

Det er en fremragende god børnefilm fra Prezebe Productions i Tolne, som trekløveret filminstruktør Julie Kaja Prezebe, filmskaber Stine Solbjörk Prezebe og kunstner og scenograf Vibeke Lehm her har skabt. Den kan anbefales til visning på for eksempel biblioteker, i børnehaver og skoler, hvor der efter filmen kan være forskellige aktiviteter, der inspirerer børnenes fantasi.

Urpremieren blev åbnet af skuespiller og byrådspolitiker Jørgen Bing, der i sin tale blandt andet sagde:

- Som repræsentant for Hjørring Kommune er det en rigtig stor glæde at få lov til at holde velkomsttalen her til børnefilmen ”Frøken Itsi Bitsi - Det fortryllende Kys”. Det er der mange grunde til. Dels er det altid en fornøjelse at være i Tolne og ikke mindst på denne særlige smukke og traditionsrige plet omkring Skovpavillonen, som lokale kræfter, nu gennem mange år, har brugt mange timer og kræfter på at revitalisere, så den nu fremstår som et vidunderligt og stemningsfuldt omdrejningspunkt for mange festlige og kulturelle begivenheder. Stakladen, hvor vi nu befinder os, er jo det nyeste skud på stammen, der netop er færdiggjort, og som i fremtiden vil være den perfekte ramme om en en masse møder, koncerter og andre aktiviteter både for lokalområdet, men givetvis også for andre, der kommer længere væk fra, men som drages af stedets atmosfære og bygningernes mange muligheder. Det gælder også produktionsselskabet Prezebe Production, der med Julie og Stine Prezebe og Vibeke Lehm har skabt børnefilmserien Frøken Itsi Bitsi, hvor vi i dag skal se den nyeste ”Det fortryllende Kys”. Jeg synes jo, at det er vidunderligt, at der i et lokalsamfund som Tolne, kan skabes filmproduktioner, og ikke mindst, at man bruger sit eget lokalområde, den smukke og eventyrlige Tolne Skov, som ramme for fortællingen, en fortælling, der naturligt nok handler om ”naturen”. Den fortælling, vi skal overvære i dag, er tænkt som én i en længere serie af Itsi Bitsi historier. Det er en flot og ambitiøs satsning, og jeg vil virkelig håbe, at den vil bære frugt, sagde Jørgen Bing blandt andet i sin tale inden filmforevisningen.

Det var meget spændte børn, der, sammen med deres forældre og bedsteforældre, glædede sig til at se filmen og oplevede, at den nye Stakladen har en usædvanlig god akustik og en væg, der egner sig til at vise film på. Når de nye porte, der kan skydes for dobbeltdørene, er monteret, så salen kan mørklægges, bliver Stakladen et perfekt sted til filmforevisninger.

Da filmen blev vist, var der helt stille i salen, kun lyden fra filmen kunne høres. Børnene var totalt opslugt af den spændende historie om frøknerne Itsi og Bitsi, og om Bitsi får ”Det fortryllende Kys”, og ja, det gør hun, så alting ender godt.

Efter filmen var der workshop, hvor børnene kunne tegne deres opfattelse af Itsi og Bitsi og tale med Julie og Stine Prezebe og Vibeke Lehm om filmen samt se en flot miniaturemodel af eventyrskoven.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...