Sindal Varmeforsyning sænker priser i 2019 på trods af bortfaldet statstilskud

SINDAL: På vej ind i en kold tid her i starten af 2019 kan bestyrelsen for Sindal Varmeforsyning bringe en nyhed, som vil lune hos varmeværkets 1400 forbrugere, nemlig at varmepriserne sænkes med ca. 15 procent.

Formanden Bjarne Christensen oplyser at det i år i gennemsnit vil koste 11.500 kr. at opvarme et standardhus på 130 kvadratmeter mod 13.600 kr. i 2018. Altså en besparelse på godt 2000 kr.

- Det glæder os i bestyrelsen, da en sådan besparelse vil kunne mærkes i pengepungen hos vores forbrugere. Budgettet for 2019 er udarbejdet fornuftigt og vi har endnu ikke inddraget vores forbrug af have- og parkaffald i beregningerne. Det betyder vi højest sandsynligt kan sænke priserne endnu mere i de kommende år, udtaler Bjarne Christensen og han tilføjer:

- Så der er al mulig god grund til at bosætte sig i Sindal.

Rettidig omhu

Indtil slutningen af 2018 modtog Sindal Varmeforsyning et statstilskud på 6 mio. kr. om året for at holde motoren klar til at producere el, når der var behov for det, men fra 2019 er det tilskud faldet væk fra budgettet.

At varmesyningen i Sindal alligevel kan sænke varmepriserne skyldes rettidig omhu med at imødegå truslen om store forhøjelser som følge af bortfaldet. Mange andre værker måtte af den grund varsle prisstigninger.

I en periode på fem år arbejdede bestyrelsen på at skaffe varmeværket alternative metoder til at sænke varmeprisen, og løsningen blev det nye avancerede biomasse kraftvarmeværk på Gutenbergvej til 65 mio. kr. i anlægsudgifter.

Værket blev taget i brug i efteråret 2018, og igangsætningen er forløbet så godt, at forbrugerne allerede i 2019 kan spare ved uændret varmeforbrug i deres huse.

Der har blandt forbrugerne været stor interesse for at kigge indenfor i kraftvarmeværket efter åbningen, og derfor besluttede bestyrelsen at lave tre rundvisninger i de tre sidste måneder af 2018. De har været fuldt booket op, og til den sidste rundvisning var der således små 60 brugere, som viste stor interesse for det nye værk og stillede mange spørgsmål til, hvordan det nye værk virker.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...