Business

Madspild, og især bekæmpelsen af det, er et rigtig stort fænomen, som fylder rigtig meget for tiden. Både medier er privatpersoner er optaget af det, ligesom kreative forretningsmennesker gør, hvad de kan for at udvikle små løsninger på problemet.

Virksomhed

FindMåltidskasse

Adresse

Klostergade 56C, 8000 Aarhus C

Webside

https://findmaaltidskasse.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 29. november

Bekæmp madspild med en måltidskasse

Vil du gerne gå i seng med en god smag i munden hver aften, fordi du også har bidraget til at bekæmpe madspild? Hvis svaret er ja, kan du med fordel læse videre her. Vi ser nemlig på en række små ting, du kan gøre allerede i dag og på den måde nærme dig et sted, hvor du ikke smider ret meget mad ud på ugentlig basis. Læs med her og bliv klogere.

Måltidskasse kan være en løsning

Først og fremmest skal vi se nærmere på måltidskassen som fænomen, og vi skal se på, hvordan man kan bekæmpe madspild på den måde. Med en måltidskasse får du alt, hvad du skal bruge til dine aftensmåltider – typisk undtagen ingredienser som olie, salt og peber – og ingredienserne er nøje målt op. Hvis du eksempelvis skal bruge 100 gram kartofler, så får du 100 gram kartofler og ikke en hel pose, som du ville have købt i supermarkedet. På den måde er det sværere at ende med rester i køleskabet, som man ikke får brugt, og som derfor går til spilde.

Er du interesseret i at læse mere om måltidskasserne, kan du tage et nærmere kig her. Her kan du se en masse forskellige typer af måltidskasser, og forhåbentligt finder du én, som passer lige til dig og dine behov.

Madplanen er væsentlig

En anden vej, du kan tage til målet om mindre madspild, er ved at lave en ugentlig madplan. Når du laver en madplan for en hel uge, har du på en helt anden måde overblik over de ingredienser, du skal bruge, end hvis du planlægger dine måltider fra dag til dag. Skal du eksempelvis bruge fløde den ene dag, kan du passende integrere resten af fløden i én af de følgende dages måltider. Tænker du rester ind på den måde, er der en god chance for, at du ikke ender med de irriterende rester i køleskabet, som du ikke ved, hvordan du skal bruge.

En anden fordel ved madplanen er, hvis at du kun behøver at købe ind én eller to gange om ugen. På den måde begrænser du mængden af impulskøb og dermed – igen – risikoen for at brænde inde med mad i køleskabet.

Skær ned på shopping

Lad os lige dvæle lidt ved det med at købe ind sjældnere. Det er der nemlig rigtig mange fordele ved, og det er ikke kun på madspildsfronten. Ved at købe ind én eller to gange om ugen - kontra hver dag - bruger du også langt færre penge. Det er primært på grund af impulskøbene, som helt automatisk bliver færre, når du køber ind sjældnere. Har impulskøbene ofte været af den usunde art, får du også helt automatisk ekstra plusser på den konto.

Når du køber ind, kan du tænke over at holde dig til indkøbssedlen så meget som muligt. Lad dig styre mindst muligt af impulser og prøv desuden at tænke dig om en ekstra gang, inden du kommer alle tilbudsvarer i kurven på én gang. Køb det, du skal bruge.

Alle bække små gør en stor å, og derfor kan selv de spædeste tanker om at undgå madspild i hjemmet været gavnlige på den store skala.