Business

Der er et skænderi, der fylder langt mere end de andre, når forældre til små børn skændes: nemlig det om rengøringen.

Virksomhed

Handyhand

Adresse

Klostergade 56c, 8000 Aarhus C

E-mail

kontakt@heymate.dk

Webside

https://handyhand.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 29. november

Det skændes danske forældre mest om

At det er et hårdt arbejde at have små børn, er de fleste forældre enige om. Du skal underholde dem og sætte Gurli Gris på tv’et, selvom du meget hellere vil se det seneste nye afsnit af din yndlingsserie. Du har konstant dårlig samvittighed, når du er den første forælder, der afleverer, og den sidste, der henter.

Små børn efterlader et konstant rod i deres farvand, de er højlydte, og de kræver din fulde opmærksomhed.Der er ikke noget at sige til, at småbørnsforældre er pressede, og derfor er der ofte også kort mellem skænderierne.

Rengøringen topper

Når småbørnsforældrene så skændes, så er det oftest de daglige konflikter om rengøring og oprydning, der fylder mest.

Måske genkender du sætninger, som: “Hvorfor er det altid mig, der tømmer opvaskemaskinen?” eller “er du overhovedet klar over, hvor støvsugeren står henne?” Enten fordi du selv eller din partner ofte ytrer dem.

Flere parterapeuter understreger dog, at selvom skænderierne om husholdningen er de mest hyppige, så er det faktisk sjældent selve rengøringen, som skænderierne handler om. Derimod er det ofte dybereliggende følelser som for eksempel ligeværd, respekt og anseelse i partnerens øjne, der er det egentlige motiv til skænderierne. Men det kan være svært at tale om de emner, og så er det nemmere at skændes om opvasken eller oprydningen.

Det kan du selv gøre

Vil du gerne blive skænderierne kvit, så er det derfor en god idé at tale med din partner om, hvorvidt han eller hun føler sig respekteret eller værdsat i familielivet. Hvis det er svært at tale om på egen hånd, kan man få hjælp fra en parterapeut.

Derudover kan man selvfølgelig også få hjælp til rengøringen og de andre praktiske husholdningsopgaver ude fra, så I er fri for selv at gøre det. Så er der også mere plads til familielivet og de små børn, og det kan alt i alt give mere luft i hverdagen.

Handyhand.dk er en side, hvor privatpersoner tilbyder at udføre små-praktiske opgaver som for eksempel rengøring eller andet husarbejde for andre private. Du kan selv bestemme, hvor stor eller lille opgaven skal være, og om det blot skal være en enkelt gang eller for eksempel en tilbagevendende begivenhed en gang om ugen.

Visionen bag Handyhand.dk er netop at sikre, at ekstra hjælp i hverdagen skal være tilgængelig for alle. Hjælp til husligt arbejde skal ikke kun være forberedt de få og rige men derimod være økonomisk overskueligt for alle familie, mener stifterne, der selv har små børn. Og ved at hyre privatpersoner til at hjælpe, kan den vision netop realiseres.