Business

Danskerne fester meget, og gør det derfor også, når enhver lille mulighed byder sig. Traditioner skal opretholdes, fødselsdage skal fejres, og selv de mindste ting kan betyde, at man skal invitere familie og venner over til lækker mad. At holde en god fest er dog ikke så ligetil, som det lyder.

Virksomhed

Monni

Adresse

Eli Christensensvej 53, 7430 Ikast

Telefon

81 40 51 25

E-mail

info@monni.dk

Webside

https://monni.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 27. september

Sådan kan du sikre dig en god fest for dine venner og familie

Når man skal planlægge en fest, skal man nemlig være sikker på, at man har styr på alt – lige fra de mindste detaljer til de større og vigtigere detaljer, og man må derfor heller ikke glemme noget. Står du overfor at skulle planlægge og holde en stor fest, men er du i tvivl om, hvordan du skal gå til opgaven, så kan du få gode råd til netop det herunder.

Lav som noget af det første en aftjekningsliste

Når man gerne vil sikre sig, at man har styr på alt, så kan det være en rigtig god idé at have en aftjekningsliste. Med sådan en er man nemlig sikker på, at man har styr på alt det, man skal have styr på, og man risikerer derfor heller ikke at glemme noget, når man har det hele skrevet ned på papir. At lave listen kan dog være en uoverskuelig opgave, men når det er gjort, så er du helt sikker på, at resten af planlægningen er nemmere at gå til, da du nu ved, hvad du skal sørge for og holde styr på. Listen skal laves som det første punkt i planlægningsfasen, så du kan bruge den som guide, når du går videre med planlægningen.

Overvej om festen skal holdes hjemme eller et andet sted

At holde fest er i sig selv et stort arbejde, men skal man også holde det hjemme, så er det en endnu større opgave. Ikke nok med at man skal sørge for, at hele huset er rengjort og klar til gæster inden festen, så skal man også sikre, at der egentligt er plads nok. Nogle vælger at leje et telt til haven, men bliver der dårligt vejr, så er det ikke altid den bedste løsning. Det er derfor en god idé at overveje, om festen skal holdes hjemme, eller om man skal leje nogle lokaler et andet sted. Eksempelvis kan man leje et fælleshus, hvor der allerede er service nok til alle, eller også kan man bestille kuverter hos en restaurant. Vælger man restaurantløsningen, kan man blot sætte sig tilbage i sædet og nyde, at der bliver serveret mad og gjort rent. Dog er denne løsning ikke så personlig, som hvis man eksempelvis vælger at holde festen hjemme i haven eller i et fælleshus, hvor man selv gør klar og pynter.

Sørg for at have styr på hvor mange gæster, der skal inviteres

En vigtig faktor i festplanlægningen er gæsterne. Før man begynder at kigge efter steder at holde festen, så skal man være sikker på, at der er plads nok. Derfor skal man også hurtigt sørge for at have styr på, hvor mange gæster der skal inviteres, så man hurtigst muligt kan få en tilbagemelding på, hvor mange der kommer, så man kan komme videre i planlægningen. Eksempelvis skal man vide, hvor mange gæster der kommer, når man skal til at arrangere mad.

Mad ud af huset eller hjemmelavet mad?

Et spørgsmål som mange stiller sig selv er, om man skal lave mad selv, eller om man skal arrangere at få mad et andet sted fra, så der er én ting mindre, at skulle tænke på. Er man god til at holde overblikket, og har man godt styr på festen og det at bevæge sig i et køkken, så kan det være en mulighed at lave maden selv, men ønsker man at slippe for alt det praktiske omkring madlavningen, så kan mad udefra være en bedre løsning. Dette kan selvfølgelig også afhænge af, hvor mange gæster der kommer, da det er et stort arbejde at lave mad til 60 men ikke 20. Vælger du at få mad udefra, så kan det hurtigt blive en dyr fornøjelse. Er du usikker på, om festbudgettet overskrides ved denne post, kan du låne via nettet for at have ro i sjælen, når festen skal holdes.